Compania de cablul RCS&RDS, a cumpărat postul de televiziune de muzică populară, Hora TV, deținut de interpretul de muzică folclorică Vasile Coca.

RCS&RDS a cumpărat 50% din acţiunile televiziunii Hora TV deținută de compania Profimusic SRL, de la acţionarii Viorelia Coca (5%) şi Vasile Coca (45%).

Postul Hora TV a fost înfiinţat în 2008, emite din Zalău și este preluat în prezent de mai toate companiile de cablu din România.

Vasile Coca este solist vocal al Ansamblului artistic profesionist “Porolissum” din Zalău, dar a înregistrat şi propriile albume cu muzică populară începând cu anul 1986.

 

Biografie


Vasile Coca a văzut lumina zilei în zodia scorpionului într-o sâmbătă însorită de toamnă în satul PRIA, Com. CIZER, Jud. SĂLAJ bucurânduse de frumuseţea inegalabilă a plaiurilor munţilor Meseş, într-o familie de oameni simpli, cinstiţi şi truditori care l-au înconjurat cu dragostea şi iubirea lor fiecare în felul lui, de la care a învăţat că a munci nu este o ruşine şi alături de care a avut o copilarie simplă dar minunată de care cu trecerea anilor îşi aminteşte mereu cu nostalgie şi mare bucurie în acelaşi timp. 

A terminat şcoala de muzică şi şcoala populară de arte din Zalău secţia vioară, iar ca instrumentist (vioară) a activat multi ani în ansamblul Sălajul al Casei de Cultură a sindicatelor şi în Ansamblul întreprinderii de ţevi, iar actualmente este solist vocal al Ansamblului artistic profesionist ,, Porolissum ,, din Zalău. Ca solist vocal Vasile Coca a cunoscut cele mai mari satisfacţii artistice, carieră care a început în anul 1986 odată cu înregistrarea primului album.